Allt Möjligt!!

Maja har varit på BVC idag!
Hon har ju varit förkyld, febrig, snorig, hostig i ca 6 veckor nu!
Hon hostar hela nätterna! LILLSTACKARN! <3
Men de går tydligen nåt nu som håller i sej i 7-8 veckor!
Så hon trodde de va de Maja hade, fick utskrivet Hostmedecin, och på Måndag kunde hon gå till Dagis!
Men va hostan inte borta om 2 veckor så skulle vi komma in igen, då har hon eventuellt nån förkylnings astma av nå slag!

Hon väger ca 9850 nu ! Ännu inte över 10 kilo, lilltjoppan min!
Tänk som jag matade henne när hon va liten, hehe :-D
Men de va inte så kontigt me tanke på att hon skrek dygnet runt exakt hela tiden, trodde väl eftersom de va mitt första barn att hon va hungrig jämt, man sa ju de att när dom skriker e dom antingen hungrig eller trött eller har gjort i blöjan! Men Maja skrek ju jämt! Å ja matade..hihi =)
Fast hellre bebistjock än smal, bebisar ska va rund o go! Då ser dom välmående ut ;) hihi

Tänk hon har haft 5 ornas blöjor sen hon va typ 7 månader och har dom än!
Hon har haft strl 74/80 sen dess åxo typ och har det än, 86 e fan alldelens för stort på henne!

22 minus ute idag med! Kallt men skönt, ja gillar att vintern e såhär kall! De e så fint å mysigt ute!

Idag så får vi se va dagen har att erbjuda, har massor som vanligt jag behöver göra, men behöver min lillebrors skjuts för att kunna göra de, så de e upp till han hur dagen kommer se ut, ska ringa han snart å se va han säger!

Nemo har fått börja gå med sele igen, nu när han e ensam så drar han ingenting alls i sele, å ja hatar ju egentligen koppel / halsband på hundar, jag tycker inte de e snällt, ja skulle då inte vilja ha de om ja va hund!
Jag hatar även strypkoppel de e nog de värsta jag vet, dom där kedjorna! Nästintill djurplågeri, sen haltti, ush de e hemskt :(
Ja känner att man ska kunna klara av att ha hunden i sele/snällt koppel och den ska trivas med dej o göra de du vill för att den vill de, inte för att den måste för att kopplet säger de!
Sen finns de snälla antidragkoppel, eller snällare, alla e ju egentligen hemska men ibland behövs de!


Min fina NEMO <3

Jag e extrem när de gäller mina djur, samma sak när jag hade hästar, tyckte de va hemskt att sadelgjorden drog åt så hemskt under magen, så tillslut red jag barbacka på veckorna och satte bara på sadel när jag skulle tävla för att de behövdes!
Samma med bett, nosgrimmor, pullargrimma, snok mm BARA onödigt och "elakt"
Sen sporrar och spö, kan man inte få hästen att tex hoppa utan sporrar och spö så tycker jag inte hästen ska behöva hoppa!
Vill dom så vill dom, men man ska inte tvinga dom till nåt dom inte vill, vem skulle inte hoppa om man blev piskad lixom?!
Sen att dom på TV som hoppar och tävlar alltid har spö och sporrar eller oftast iallfall, de e ju för att dom har flera hästar och dom har inte riktigt dom känslorna för sina djur som jag tror man har om man bara har 1 eller 2, dom köper sina hästar för att dom ska göra bra ifrån sej på tävlingsbanan och inte för att dom ska ha en bästa kompis hemma! =D

Nemo e ensam, han ylar jämt när man lämnar han hemma själv :(
Ja måste skaffa mej en ny hund eller en katt, hellst en hund, men jag ska söka länge och noga och hitta de jag verkligen vill ha och någon som verkligen passar in i våran familj :-D

TELETUBBIES Måste ju vara de bästa programmet för barnen, Maja har lärt sej såååå mycke av de, hon har ändå bara sett de 1 vecka ungefär och hon har lärt sej att VINKA TILL DOM, SÄGA HEEEEJ, OCH HEJ DÅ, Hon säger KANINERNA, TUBBIES, LALA, PO, DIPSY, LOMMA (Blomma) , WIIIIE, SOL, BEBIS, BARN och massa mera...




**NU SKA JAG PASSA PÅ Å STÄDA MEDANS MAJA SOVER**

Kommentarer
Postat av: Kristina

Kan hålla med dig till en viss del, jag har haft hund i över 30 år och tagit hand om problem hundar i 20 år och en hund som inte kan gå i koppel utan att dra behöver faktiskt ha ett koppel som han/hon svarar på.

Det är alltid ägaren som ska vara den s.ka. flockledaren och ett gott tecken på det är att hunden följer dig, alltså går bakom eller vid din sida, absolut inte före. För att få en "dragandes" hund till detta behövs en del hjälpmedel (om det då inte räcker med markeringar)och halti och stryp är väldigt bra hjälpmedel, men man ska aldrig använda t.ex. ett halti alltid, bara vid träning. En "dragandes" hund vill ingen ha, och en hund som reagerar på andra hundar är oftast en osäker hund och det är oftast ägarens fel.



Fin hund du har, vad är det för raser i honom?

2010-01-07 @ 23:20:03
Postat av: Sandra

Hej Kristina! Kul att du kommenterar : Jag håller med, att ibland kan det behövas "hjälpmedel" Men det är inget jag själv gillar att man ska behöva, jag tar hellre den långsamma vägen genom att få hundens förtroende och att hunden ska vilja "göra rätt" =) Det har fungerat för mej mer än 1 gång så jag tror på det, även om det är så mycke lättare och går så mycke snabbare genom att sätta på hunden ett halti eller strypkoppel, men de ser jag mer som en tillfällig lösning och inte en snäll lösning ;) Men jag vet åxo att jag nog är näst intill den enda som tänker så och jag respekterar åxo hur andra väljer att göra, men så länge de inte e min hund så får man göra som man vill =) Har själv använt antidragkoppel (Då jag va ute på ishalka med 3 hundar som blev starka å dragiga då de kom andra hundar) Så visst kan man behöva de ibland! Mycke riktigt är det oftast ägarens fel om hunden reagerar på andra hundar, sen finns de svårare och lättare hundar att träna =)



Tack! Han är blandras Bordercollie/Doberman ;)

Ha en bra dag!

2010-01-08 @ 10:29:47
Postat av: Kristina

Att få en hunds förtroende är det inte många som har, hundens förtroende får du när du bevisat att du är flockledare och när du har visat hunden att du är flockledaren så gör hunden nästan vad som helst.

Jag kan säga som såhär jag har haft många problemhundar som nästan blivit skickade till avlivning p.g.a div. olika ting. Pga. att ägaren vill vara snäll på fel sätt. det behöver inte mer än 2 dagar att visa vem som är flockledaren.



Men jag förstår vad du menar, många tänker precis som du.



Ha en underbar vinterdag och njut av solen och snön!

2010-01-11 @ 11:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0